Aanbieding meterkast!

NIEUWE METERKAST:

6 GROEPEN
2 STUKS AARDLEKSCHAKELAARS
HOOFDSCHAKELAAR

NU COMPLEET VOOR € 300,- INCL. MONTAGE*

  EMAT Groepenkast 1 Fase

 UIT TE BREIDEN TOT MAXIMAAL 12 GROEPEN

 

 

 

 

 


Omdat wij dagelijks de lucht binnenshuis flink ‘vervuilen’ door het koken, douchen, roken of het stoken van de open haard is ventileren noodzakelijk. Ook ons eigen lichaam produceert continu wat vocht. Wanneer we niet voldoende ventileren zijn vochtproblemen het gevolg.

In een vochtige woning is sprake van een ongezond klimaat, waar vooral mensen met astma, cara en allergieën veel last van hebben. Kinderen die opgroeien in een vochtige woning hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen.

Die gezondheidsklachten ontstaan overigens niet door het vocht zelf maar door schimmels en huisstofmijten die goed gedijen in een vochtige omgeving. Door continu te ventileren zorgt u er voor dat allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken uit uw woning verdwijnen.

ventilatie

Mechanische afzuiging

De meest eenvoudige manier van ventileren is het afvoeren van vervuilde lucht middels een mechanische afzuiginstallatie. De noodzakelijke verse buitenlucht wordt op een bouwkundige wijze toegevoerd. Het is qua aanschaf de meest goedkope manier echter energetisch gezien de meest dure. U voert de warme binnenlucht namelijk direct naar buiten af.

Om die warmte in de binnenlucht toch te benutten wordt steeds vaker gekozen voor warmtepompboilers of in nieuwbouwwoningen voor systemen met gebalanceerde ventilatie (de hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd wordt ook toegevoerd) met warmteterugwinning.

Gima Techniek is u graag van dienst in het maken van een juiste keuze voor de aanschaf van een ventilatiesysteem.

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning

Het verwarmen van ventilatielucht die van buiten afkomstig is, kost veel energie.
Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor een ´luchtdichte´ woning of gebouw voldoende geventileerd wordt.

De warmte in de afvoerlucht wordt benut door middel van een warmtewisselaar in de warmteterugwin (wtw) unit. Gebalanceerde ventilatie met wtw is toepasbaar in combinatie met elke vorm van ruimteverwarming. De meeste units met warmteterugwinning behalen rendementen van ± 95%. Gebalanceerde ventilatiesystemen komen we veelal in nieuwbouwsituaties tegen. Door de grote kanaaldiameters is het systeem in bestaande situaties vaak niet te realiseren.

  • Mechanische ventilatie
  • Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning
  • Aanleg nieuwe kanalen ook voor afzuigkappen
  • Vervanging bestaande afzuiging
  • Onderhoud aan ventilatiesystemen